ŞARKILAR

BİZİ

SÖYLER.


DİNLEYİCİLER




25 Nisan 2019 Perşembe

00:22 0

Mayısı karşılmaya çok az kalmışken dinlemeyi oldukça sevdiğim Fransızca şarkıların arasında dolanırken Arif'in Manchester'a attığı golden ulaştım Gale Faure'ye. 
1987 doğumlu Fransız sanatçı beste yapmaya daha 15 yaşlarındayken başlamış. Kendini doğanın güzellikleri içinde peyzaj mimarı olarak hayal ediyorken bir TV yarışmasında buluvermiş kendini. Yarışmacılar arasında parlayıvermiş; ancak birincilik ipini göğüsleyememiş. 
Yarışmanın ardından 2008 yılında 'Nos blessures d'hier' adlı şarkısını Fransız bir TV dizisi için hazırlamış. Ardından albümleri gelmeye başlamış. 
Tété tarafından yazılan 'On dirait l'Islande' (İzlanda'ya Benziyor) şarkısı 2013 yılında yayınlandıktan sonra eleştirmenler tarafıdan olumlu eleştiriler almış. 
Ardından 'Tu me suivras' (Beni Takip Edeceksin) dinleyicilerin beğenisine sunulmuş:



'Tu me suivras'

Bir tekli daha 'Comme Si' 2014'te gelmiş. Bunu vibrofon ve mandolin gibi enstrumanlar ile süslediği 15 şarkılık albümü ''De Silences en Bascules'' izlemiş. LCD Soundsystem'in ''I Can Change'' şarkısını bu albümünde yeniden yorumlayamış. Böylelikle aslında 2018'de çıkaracağı ''Regain'' albümünde ağır basan elektronik müziğe de göz kırpmış aslında. 




'Siffler' ve 'Traverser l'hiver Canadien', en çok beğendiğim 'Regain' parçalarından. 



0 yorum